Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

ΕΕ: «Όχι» στο αίτημα Βερολίνου για απαλλαγή εισφοράς φυσικού αερίου από ΦΠΑ

ΕΕ: «Όχι» στο αίτημα Βερολίνου για απαλλαγή εισφοράς φυσικού αερίου από ΦΠΑ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Η ΕΕ πάντως δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο ώστε ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση

Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απάντησε αρνητικά, ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε: «Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης σε αυτό το είδος φόρου».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει από την ΕΕ να μην ισχύει ο γενικός ΦΠΑ στην προσαύξηση κατά 2,419 σεντ/κιλοβατώρα, προκειμένου να μετριαστεί η νέα επιβάρυνση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας Check24, για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων με κατανάλωση 20.000 kWh, αυτό, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση, σημαίνει επιπλέον κόστος 570 ευρώ/ετησίως.

Η ΕΕ πάντως δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο ώστε ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι, αν η ΕΕ δεν δεχόταν την εξαίρεση, οι καταναλωτές θα αποζημιώνονταν με άλλους τρόπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Οικονόμου για Τσίπρα: Εργαλειοποιεί την τραγωδία στον Έβρο

Ντελίβερι στην πόρτα: Γιατί μπορεί σύντομα να έχει χρέωση ως υπηρεσία πολυτελείας