Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ουκρανία ζητά ένταξη στο ΝΑΤΟ - Απειλές Πούτιν με αναφορά σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Έκτακτο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στην προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών από τη Ρωσία

Η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στο ΝΑΤΟ με «επιταχυνόμενο τρόπο» σε απάντηση της ανακοίνωσης προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών της στη Μόσχα. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος , όπως αναφέρει το protothema, τόνισε επίσης πως δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, όσο παραμένει πρόεδρος ο Πούτιν.

«Εκ των πραγμάτων, έχουμε ήδη ανοίξει τον δρόμο εισόδου στο ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για να το κάνει και με «το νόμο» (de jure). Με μια διαδικασία που θα ανταποκρίνεται στη σημασία που έχει για εμάς, η προστασία της κοινότητάς μας. Με ταχείς ρυθμούς. Κάνουμε το καθοριστικό μας βήμα, υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ. Έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της Συμμαχίας», ανέφερε στο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σημειώνεται πως εκπρόσωποι της επίσημης Ουάσινγκτον έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι σε αυτό το στάδιο δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν ότι η συμμαχία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την πολιτική των «ανοικτών θυρών» και δεν απέκλεισαν ότι το Κίεβο θα μπορούσε να προσπαθήσει να ενταχθεί στον οργανισμό στο μέλλον.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν από τη μεριά του νωρίτερα απείλησε εκ νέου τη Δύση, μετά την προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τετελεσμένα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Στην ομιλία την Παρασκευή για την προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε σχέση με την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που δημιούργησαν τετελεσμένα, χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα κατά της Ιαπωνίας (Χιροσίμα και Ναγκασάκι), στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προέτρεψε την Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το Κίεβο, πάντως, έχει διαμηνύσει ότι θέλει να ανακαταλάβει όλα τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία και είπε ότι η απόφαση της Μόσχας να προσαρτήσει τις ουκρανικές περιοχές έχει καταστρέψει κάθε προοπτική συνομιλιών.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να υπερασπιστούμε τις νέες περιοχές της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν

«Είναι ο λαός μας για πάντα» είπε ο Πούτιν, πριν καλέσει την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της να εγκαταλείψουν τις ελπίδες να ξαναπάρουν στα χέρια τους τις περιοχές αυτές, επαναλαμβάνοντας την απειλή ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει «όλες τις δυνάμεις» για να υπερασπιστεί τα νέα εδάφη της.

Στη συνέχεια, έστρεψε το βλέμμα του στη Δύση με οργή και κατηγόρησε τους δυτικούς ως «σατανιστές». Ορκίστηκε ότι «η δυτική ηγεμονία θα συντριβεί» και μίλησε για το «πεπρωμένο» της Ρωσίας να απελευθερώσει τον κόσμο.

Πούτιν: Σαμποτάζ από τους «αγγλοσάξονες» η ανατίναξη του Nord Stream -Αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή προσάρτησης των τεσσάρων επαρχιών της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις των «Αγγλοσαξόνων» είναι υπεύθυνες για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: προχώρησαν σε σαμποτάζ», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πούτιν. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα: Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Μετά από ανασκόπηση 110 μελετών που αφορούσαν περισσότερες από 18 εκατομμύρια περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου
Έρευνα: Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Κακοκαιρία: Προβλήματα και πλημμύρες στην Εύβοια – Δεκάδες εγκλωβισμένοι (VIDEO)
Δρόμοι έχουν κλείσει από καταπτώσεις ή καταστροφές στο οδικό δίκτυο - Κορμοί δέντρων και καλώδια είναι πεσμένα στο έδαφος
Κακοκαιρία: Προβλήματα και πλημμύρες στην Εύβοια – Δεκάδες εγκλωβισμένοι (VIDEO)