Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μούχλα σε εργοστάσιο της Beyond Meat – Βρέθηκε λιστέρια στα προϊόντα 11 φορές

Βρέθηκε λιστέρια στα προϊόντα 11 φορές, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε

Μούχλα, βακτήρια και άλλα προβλήματα σχετικά με την υγιεινή φέρεται να παρουσίαζε ένα από τα βασικά εργοστάσια της Beyond Meat, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε πρώην εργαζόμενος.

Εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε αναφέρει ότι προϊόντα της Beyond Meat που κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο είχαν βρεθεί θετικά στο επιβλαβές βακτήριο Listeria τουλάχιστον 11 φορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, μετέδωσε το Bloomberg.

Το έγγραφο φέρεται να διέρρευσε πρώην εργαζόμενος που ανησυχούσε για τις συνθήκες στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από τη Φιλαδέλφεια. Δύο άλλοι πρώην εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν ότι είχαν βρεθεί βακτήρια στις εγκαταστάσεις.

Το Bloomberg έχει επίσης στην κατοχή του εσωτερικά έγγραφα που αναφέρουν ότι διάφοροι μολυσματικοί παράγοντες, όπως σπάγκος, μέταλλο, ξύλο και πλαστικό, είχαν βρεθεί σε προϊόντα της Beyond Meat που παρήχθησαν στο εργοστάσιο μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δημοσίευσε φωτογραφίες του εσωτερικού των εγκαταστάσεων από έναν πρώην εργαζόμενο. Οι εικόνες έδειχναν «κάτι που φαίνεται να είναι διαρροές, μης ασφαλής χρήση του εξοπλισμού και μούχλα στους τοίχους και στα δοχεία συστατικών», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μούχλα φαίνεται να αναπτύσσεται επίσης σε ορισμένα δοχεία στο εργοστάσιο, ενώ μια φωτογραφία δείχνει ένα τροχήλατο καρότσι που είχε τοποθετηθεί ανάποδα μέσα σε έναν μεγάλο μίξερ.

Ο Γούιλιαμ Μάντεν της Whole Brain Consulting, ειδικός σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, δήλωσε στο Bloomberg ότι η τοποθέτηση ενός καροτσιού που είχε μετακινηθεί στο χώρο του εργοστασίου μέσα σε ένα μίξερ ήταν ουσιαστικά «σαν να παρακαλείς για μόλυνση».

Εκπρόσωπος της Beyond Meat διέψευσε το δημοσίευμα του Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι επιθεωρήσεις που διεξήχθησαν τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο από το Υπουργείο Γεωργίας της Πενσυλβάνια «δεν βρήκαν καμία περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς».

Μόλις πέρυσι, η Beyond Meat φέρεται να σχεδίαζε την επέκταση των εγκαταστάσεων. Ωστόσο, κατέληξε να αναστείλει τα σχέδια, στην προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες κατά τη διάρκεια της πτώσης των πωλήσεων.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας της Πενσυλβάνια δήλωσε ότι η επίσκεψη του Σεπτεμβρίου που ανέφερε η Beyond Meat δεν ήταν «πλήρης επιθεώρηση του εργοστασίου», αλλά μια προσπάθεια να αποπληρωθεί μια ανεξόφλητη οφειλή, θέμα που έκτοτε διευθετήθηκε.

Οι αποκαλύψεις του Bloomberg έρχονται να προστεθούν σε μια γενικότερα πτωτική πορεία της Beyond Meat, οι μετοχές της οποίας έχουν κατακρημνιστεί κατά σχεδόν 80% από τον Ιανουάριο, καθώς η ζήτηση για κρέατα φυτικής προέλευσης φθίνει.

Οι πωλήσεις εναλλακτικών προϊόντων κρέατος που πωλούνται στο λιανικό εμπόριο μειώθηκαν κατά 11,9% τις 52 εβδομάδες που έληξαν στις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της IRI Worldwide.

beyond-meat-3_1.jpg

Τον Οκτώβριο, η Beyond Meat ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 200 υπαλλήλους, δηλαδή σχεδόν το 20% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο μέτρων περικοπής.

Τερμάτισε επίσης την συνεργασία με τον Νταγκ Ράμσεϊ, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, που συνελήφθη επειδή φέρεται να δάγκωσε μέρος της μύτης ενός άλλου άνδρα κατά τη διάρκεια καυγά έξω από αγώνα ποδοσφαίρου.

Πηγή: lifo.gr

*Φωτ. αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη