Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Ζελένσκι: Πιθανόν εντός του 2023 οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ

Ζελένσκι: Πιθανόν εντός του 2023 οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Η Ουκρανία είναι ΕΕ, η ΕΕ είναι Ουκρανία», είπε ο Μισέλ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι είναι «πιθανόν» να ξεκινήσουν φέτος επίσημες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τι συμφωνήσαμε πραγματικά σήμερα; Υπάρχει ομοφωνία για το γεγονός ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν αυτή τη χρονιά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Απόψε, μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία κάνει πρόοδο ως προς τον στόχο της», είπε στο καθημερινό, βραδινό διάγγελμά του, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου ΕΕ-Ουκρανίας που διεξήχθη στο Κίεβο.

«Συζητήσαμε και ήδη συζητούμε ως μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας», πρόσθεσε.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού σήμαναν δύο φορές σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλοι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζήτησαν με τον Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι ΕΕ, η ΕΕ είναι Ουκρανία», είπε ο Μισέλ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πτώση Φάντομ: Οι γυναίκες των δύο πιλότων που τις ένωσε η μοίρα (VIDEO)

Λίβανος: Τρία προσφυγόπουλα πνίγηκαν σε μια λιμνούλα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές