Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός στην Τουρκία: 8χρονος ανασύρθηκε ζωντανός μετά από 52 ώρες (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Βγήκε με χαμόγελο μέσα από τα συντρίμμια - Συγκλονιστικά βίντεο από τις διασώσεις και ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν τα σωστικά συνεργεία

Άοκνες είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους μέσα στα συντρίμμια παρά το γεγονός ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοούν αυτή την τιτάνια προσπάθεια στην οποία συνεισφέρουν και Έλληνες διασώστες.

Το πρωί της Τετάρτης (8/2) διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό μετά από 52 ώρες ένα αγόρι 8 χρονών που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του σπιτιού του στην περιοχή Χατάι της Τουρκίας.

Περίπου την ίδια ώρα ένα παιδί μόλις ενός έτους εντοπίστηκε ζωντανό αν και τραυματισμένο από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Σανλιούρφα.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε καρέ-καρέ τόσο την επιχείρηση των πυροσβεστών όσο και το χαμόγελο του Γιγκίτ Κακμάκ, όπως είναι το όνομα του 8χρονου, όταν βγήκε από τα συντρίμμια στο Χατάι.

diasosi_8xronos_tourkia_1.jpg
diasosi_8xronos_tourkia_2.jpg
diasosi_8xronos_tourkia_3.jpg
diasosi_8xronos_tourkia_4.jpg
diasosi_8xronos_tourkia_5.jpg
diasosi_8xronos_tourkia_6.jpg
diasosi_8xronos_tourkia_7.jpg
diasosi_8xronos_tourkia_8.jpg

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχώς δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο από επιτυχημένες επιχειρήσεις ανάσυρσης παιδιών και άλλων εγκλωβισμένων σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τον ανείπωτο πόνο που προκαλεί ο θάνατος (μέχρι αυτή τη στιγμή) περίπου 9.500 ανθρώπων στην Τουρκία και τη Συρία, τις δύο χώρες που σάρωσε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Μια μητέρα και τα τρία παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανές κάτω από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Γκαζιαντέπ 28 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε η γυναίκα όταν σώθηκε ήταν μια μαντίλα.

 

Δύο γυναίκες, η Σονγκούλ και η Εμινέ, διασώθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια κτηρίου στο Χατάι χάρη στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

 

Δημοσιογράφος της Yeni Safak κατέγραψε τη στιγμή της διάσωσης ενός άνδρα από τα συντρίμμια κτηρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=Ku97DXcsO-4

Ο μόλις δύο ετών Μοχάμεντ εντοπίστηκε ζωντανός 44 ώρες μετά τον φονικό σεισμό με τους διασώστες να του δίνουν νερό με τα χέρια προκειμένου να του δώσουν δυνάμεις μέχρι τον οριστικό απεγκλωβισμό του.

 

Τα σωστικά συνεργεία ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν μετά από 22 ώρες εντόπισαν και ανέσυραν ζωντανό τον 3χρονο Μιράν.

 

Μεγάλη η χαρά και για την διάσωση του 16χρονου Σεβάλ αλλά και δύο κοριτσιών και τριών παιδιών από το Χατάι μετά την επιχείρηση διασωστών από την Κωνσταντινούπολη

 

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bitcoin: Οι λόγοι πίσω από τη μεγάλη πτώση και το αρνητικό κλίμα στις αγορές
Το Bitcoin καταγράφει ισχυρές απώλειες, καθώς οι μαζικές πωλήσεις, οι εκροές από ETF και η αβεβαιότητα γύρω από τη ρύθμιση της αγοράς ενισχύουν τις...
Bitcoin: Οι λόγοι πίσω από τη μεγάλη πτώση και το αρνητικό κλίμα στις αγορές