Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Αποφυλάκιση με όρους ζητά ο δικηγόρος της Καϊλή - «Πρέπει να είναι με το παιδί της»

Αποφυλάκιση με όρους ζητά ο δικηγόρος της Καϊλή - «Πρέπει να είναι με το παιδί της»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή ζήτησε αποφυλάκιση, έστω με όρους -βραχιολάκι- Εφόσον το αίτημα απορριφθεί, τότε θα μπορεί να εισαχθεί εκ νέου για συζήτηση σε δύο μήνες και όχι σε έναν

Το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακισθεί, έστω υπό όρους κρίνεται ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η Εύα Καϊλή εκπροσωπείται πλέον από το νέο της δικηγόρο, τον Σβεν Μαρί που αντικατέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο. Η ακρόαση ξεκίνησε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε περίπου τρεις ώρες αργότερα.

Ο Σβεν Μαρί εισερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο δήλωσε ότι η κυρία Καϊλή είναι μάνα και θα πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι της, με το παιδί της. Έτσι, ζήτησε αποφυλάκιση, έστω με όρους -βραχιολάκι. Σημειώνεται ότι εφόσον το αίτημα απορριφθεί, τότε θα μπορεί να εισαχθεί εκ νέου για συζήτηση σε δύο μήνες και όχι σε έναν. 

Η ακρόαση ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου επί του αιτήματος αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η Εύα Καϊλή, ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Ο λόγος είναι η αλλαγή του δικαστή Μισέλ Κλεζ που ζήτησε η πλευρά του Παντσέρι, γεγονός που σημαίνει ότι ο εν λόγω δικαστής δεν μπορεί να παρίσταται στο προδικαστικό συμβούλιο που θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις (Καϊλή, Παντσέρι και Ταραμπέλα).

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής άλλαξε πριν τρεις μέρες τη νομική της ομάδα, αντικαθιστώντας τον Αντρέ Ριζόπουλο με τον Σβεν Μαρί, έναν διάσημο Βέλγο δικηγόρο, που φέρει το προσωνύμιο «ο συνήγορος του διαβόλου». 

Αίτημα αλλαγής δικαστή από την πλευρά Παντσέρι

Το πρωί, η πλευρά του Μάριο Παντσέρι -του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή που χαρακτηρίζεται ως ιθύνων νους του δικτύου- κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστή Μισέλ Κλέζ από το προδικαστικό συμβούλιο.

Στην ακρόαση παρίσταται επίσης ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ, ενώ ο συνήγορός του επιμένει ότι «ο Παντσέρι τον παρασύρει στην ενοχή του τραβώντας τον κάτω».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κατρίνης: «Ούτε μια λέξη από τον Μητσοτάκη για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς από funds