Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρωσία: Συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες έναν χρόνο μετά την εισβολή

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στην πόλη Χαμπάροφσκ αστυνομικοί συνέλαβαν τον ακτιβιστή Νικολάι Ζίτσιι, ο οποίος βγήκε κρατώντας φωτογραφίες του Βλαντίμιρ Πούτιν από εμφανίσεις του στην τηλεόραση

Στην Αγία Πετρούπολη κατά την διάρκεια κατάθεσης λουλουδιών στο μνημείο του Ουκρανού ποιητή Ταράς Σεβτσένκο συνελήφθησαν τουλάχιστον έξι άτομα, μεταδίδει ο ιστότοπος OVD-info (στην Ρωσία έχει ανακηρυχθεί ‘ξένος πράκτορας’).

Επίσης πέντε άτομα συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης Μπαρναούλ στην Σιβηρία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, σύμφωνα με τα στοιχεία του OVD-info, συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Σοβιέτ.

Ένας ακόμη συλληφθείς κρατούσε μόνος του ένα πλακάτ δίπλα από το μνημείο «μηδενικό χιλιόμετρο», διευκρινίζει ο ιστότοπος Sibir.realii (έχει επίσης χαρακτηριστεί ‘ξένος πράκτορας’).

Στην πόλη Χαμπάροφσκ αστυνομικοί συνέλαβαν τον ακτιβιστή Νικολάι Ζίτσιι, ο οποίος βγήκε κρατώντας φωτογραφίες του Βλαντίμιρ Πούτιν από εμφανίσεις του στην τηλεόραση.

Στο αστυνομικό τμήμα είχαν μαζί του μια «προειδοποιητική συζήτηση» και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Στην περιοχή Νίζνιιγκόραντ συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος Ντμίτρι Μοτσάλιν, ο οποίος βγήκε να διαμαρτυρηθεί μόνος του κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: «Ειρήνη στην Ουκρανία. Ο στρατιώτης στο σπίτι του»

Στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο μνημείο «η Μάσκα της λύπης», όπως έγραψε η εφημερίδα Vetsernie vedomosti. Μεταξύ των συλληφθέντων, ακτιβιστές της νεολαίας του κόμματος Yiabloko και ο δημιουργός του καναλιού Svet Yekaterinenburg στο Telegram.

Στην Μόσχα ,πολίτες καταθέτουν λουλούδια στο μνημείο της Ουκρανής ποιήτριας Λέσα Ουκραΐνκα. Η αστυνομία παρακολουθεί την κίνηση αλλά προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Sofa κοντά στην πλατεία Πούσκιν η αστυνομία σταματάει τους περαστικούς και πραγματοποιεί «ατομικό έλεγχο» αναγκάζοντας τους πολίτες να ξεκουμπώνουν τα παλτά τους και να ανοίγουν τα σακίδιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»