Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Ιταλία: Aκτιβιστές έριξαν μαύρο υγρό στο σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια (VIDEO)

Ιταλία: Aκτιβιστές έριξαν μαύρο υγρό στο σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια (VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι ακτιβιστές, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για την κλιματική αλλαγή

Ακτιβιστές έριξαν σήμερα το πρωί μαύρη μπογιά στο ιστορικό σιντριβάνι της πλατείας Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης. Πρόκειται, ως γνωστόν, για ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αιώνιας Πόλης και το συγκεκριμένο σιντριβάνι σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα.

«Πρόκειται για υγρό που περιέχει φυτικό κάρβουνο», δήλωσαν οι ακτιβιστές οι οποίοι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανήκουν στην οργάνωση «Τελευταία γενιά». Με ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται κατά της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών, όπως γράφουν, με αναφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης που ευθύνονται για την σημερινή πράξη, είναι πιθανό να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση ζημιάς σε σιντριβάνι το οποίο ανήκει στην ιστορική κληρονομιά της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μητσοτάκης στο TikTok για κατώτατο μισθό: «Σε 4 χρόνια τον αυξήσαμε 20%» (VIDEO)

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Τουρκία