Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Ιράν προσκαλεί τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας να επισκεφθεί την Τεχεράνη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Έπειτα από χρόνια κακών σχέσεων, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό μιας επταετούς διπλωματικής ρήξης

Το Ιράν προσκάλεσε επίσημα τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας να επισκεφθεί τη χώρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού οι δύο περιφερειακοί αντίπαλοι συμφώνησαν να βάλουν τέλος σε χρόνια εχθρότητας έπειτα από μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με κινεζική διαμεσολάβηση τον Μάρτιο.

Έπειτα από χρόνια κακών σχέσεων που πυροδότησαν συγκρούσεις δι΄αντιπροσώπων στη Μέση Ανατολή, όπου η Τεχεράνη και το Ριάντ υποστήριξαν αντίπαλες πλευρές από την Υεμένη μέχρι τη Συρία, το σιιτικό Ιράν και η σουνιτική Σαουδική Αραβία κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό μιας επταετούς διπλωματικής ρήξης.

"Ο Ιρανός πρόεδρος (Εμπραχίμ Ραΐσι) απέστειλε πρόσκληση στον Σαουδάραβα βασιλιά σε ανταπόδοση πρόσκλησης από το Ριάντ για εκείνον", δήλωσε ο Νάσερ Καναανί σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Τεχνικές αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες ετοιμάζουν την επίσημη επαναλειτουργία των αποστολών τους και η Τεχεράνη δήλωσε πως οι αποστολές θα ξεκινήσουν και πάλι τις δραστηριότητές τους μέχρι τις 9 Μαΐου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Tasnim.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ανακαινίζω 2026»: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι – Ποιες οι 2 μεγάλες αλλαγές στα κριτήρια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος με χαλάρωση των όρων για κλειστές κατοικίες και συνιδιοκτησίες
«Ανακαινίζω 2026»: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι – Ποιες οι 2 μεγάλες αλλαγές στα κριτήρια
thermoplixia-kaysonas
Καμίνι περιοχή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη – Στους 40,9 βαθμούς χθες η θερμοκρασία
Η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε 24 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Καμίνι περιοχή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη – Στους 40,9 βαθμούς χθες η θερμοκρασία
Αυξάνονται τα «φέσια» του δημοσίου: Χρωστάει 3,7 δισ. ευρώ - Ποιοι περιμένουν χρήματα
Νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμοι διογκώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ 719 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων παραμένουν σε εκκρεμότητα
Αυξάνονται τα «φέσια» του δημοσίου: Χρωστάει 3,7 δισ. ευρώ - Ποιοι περιμένουν χρήματα