Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος «δεν διαπραγματεύεται» την αύξηση του ορίου δανεισμού

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος «δεν διαπραγματεύεται» την αύξηση του ορίου δανεισμού
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Την Δευτέρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τα τέσσερα ηγετικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, στις 9 Μαΐου

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο να αυξήσει, χωρίς προϋποθέσεις, το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, μία ημέρα αφότου το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών από τον Ιούνιο.

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τα τέσσερα ηγετικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, στις 9 Μαΐου. Ο πρόεδρος σκοπεύει να συζητήσει «την έναρξη μιας ξεχωριστής διαδικασίας προϋπολογισμού» σε αυτήν τη συνάντηση, είπε η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιέρ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Δεν θα διαπραγματευτούμε αυτό το θέμα» με τους Ρεπουμπλικάνους, τόνισε. «Το όριο του χρέους αυξήθηκε τρεις φορές επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά τώρα», υπενθύμισε.

Ο Μπάιντεν θεωρεί ότι η αύξηση του ορίου του χρέους είναι «συνταγματική υποχρέωση» του Κογκρέσου, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να συζητά το θέμα. Οι Ρεπουμπλικάνοι ωστόσο, πρωτοστατούντος του Κέβιν Μακάρθι, του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητούν δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ώστε να αυξήσουν το όριο δανεισμού της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Σαλπάρει το πλοίο για Σποράδες στις 2/6 – Οι τιμές ανά δρομολόγιο

Ρωσία: Εκτροχιασμός εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην περιφέρεια Μπριάνσκ