Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

ΗΠΑ: «Παύση» στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου του χρέους

ΗΠΑ: «Παύση» στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου του χρέους
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Λίγο νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι «προσέκρουσε» σε «πραγματικές διαφορές» με τους Ρεπουμπλικάνους και ότι οι συζητήσεις είναι «δύσκολες»

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε απόψε ότι θα πρέπει να γίνει μια «παύση» στις διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο για την αύξηση του ορίου του χρέους.

«Ναι, έχουμε μια παύση» είπε ο Μακάρθι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Κογκρέσο.

Λίγο νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι «προσέκρουσε» σε «πραγματικές διαφορές» με τους Ρεπουμπλικάνους και ότι οι συζητήσεις είναι «δύσκολες».

Η Δημοκρατική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων, που ελέγχουν τη Βουλή, δίνουν αγώνα με τον χρόνο προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να αποφύγουν τη στάση πληρωμών, μετά την 1η Ιουνίου. Εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει μέχρι τότε το όριο του αμερικανικού χρέους η χώρα μπορεί να σταματήσει να αποπληρώνει τα δάνειά της, μια δυνητικά καταστροφική πιθανότητα για τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Μακάρθι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι ήταν εφικτή μια κατ’ αρχήν συμφωνία. Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν περικοπές στον προϋπολογισμό ώστε να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του χρέους. «Πίστευα πραγματικά ότι φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ήταν ορατή μια διέξοδος» δήλωσε σήμερα ο Μακάρθι, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα την επόμενη χρονιά».

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Γκάρετ Γκρέιβς, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι είναι ώρα για μια «παύση» στις συνομιλίες, τις οποίες χαρακτήρισε «μη παραγωγικές» με τον Λευκό Οίκο.

Στη Γουόλ Στριτ, η αρχική αισιοδοξία του πρωινού εξανεμίστηκε και γύρω στα μισά της συνεδρίασης οι δείκτες έγερναν προς το «κόκκινο». Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση -0,34% γύρω στις 20.45 (ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Επαναλειτουργεί από την 1η Ιουνίου η Διώρυγα της Κορίνθου

Τσίπρας από Πάτρα: Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει, η αλλαγή ξημερώνει (VIDEO)