Στους 125 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε δεξαμενή καυσίμων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ την Δευτέρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax Azerbaijan επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της Αρμενίας.
Οι σοροί εκείνων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη μεταφέρθηκαν στην Αρμενία, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον θύλακα την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μια επίθεση-αστραπή. Χιλιάδες Αρμένιοι κάτοικοι της περιοχής φεύγουν τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας καταφύγιο στην Αρμενία.
Η έκρηξη της Δευτέρας, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, σημειώθηκε σε έναν δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ.
Δείτε βίντεο από την έκρηξη:
Explosion at Nagorno-Karabakh fuel warehouse: Over 200 casualties reported… pic.twitter.com/J25Ibyt7Cb
— GAMZIRI (@gamziri) September 25, 2023
🔴 Powerful Explosion Rocks Gasoline Warehouse in Nagorno-Karabakh
— Global Observer X (@GlobalObserverX) September 25, 2023
A formidable explosion occurred at a gasoline warehouse in the suburbs of Stepanakert. A tanker carrying gasoline detonated, causing extensive damage and injuring dozens, some with severe injuries. Sadly, there… pic.twitter.com/sYuvfob0Mu