Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιράν: Η μοιραία βόλτα της Αρμιτά - Τη χτύπησαν γιατί δεν φορούσε μαντίλα (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η 16χρονη μπαίνει στον σταθμό χωρίς μαντίλα και επιβιβάζεται στον συρμό του μετρό όπου δέχθηκε επίθεση από μέλη της αστυνομίας ηθών

Την τελευταία και μοιραία όπως αποδείχθηκε βόλτα της 16χρονης Αρμιτά Γκεραβάντ την 1η Οκτωβρίου στην Τεχεράνη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από το κώμα στο οποίο έπεσε αφού φέρεται να υπέστη ξυλοδαρμό από μέλη της αστυνομίας ηθών του Ιράν, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνεται η 16χρονη, η οποία δεν φοράει μαντίλα, να μπαίνει σε σταθμό του Μετρό, να κόβει εισιτήριο, να επισκέπεται ένα κατάστημα και τελικά να μπαίνει μέσα στον συρμό από τον οποίο βγήκε λίγα λεπτά αργότερα χωρίς τις αισθήσεις της.

Δείτε το βίντεο:

Η επίσημη εκδοχή των ιρανικών αρχών είναι ότι στην 16χρονη «έπεσε η πίεση» διαψεύδοντας οποιαδήποτε «λεκτική ή σωματική αντιπαράθεση» ανάμεσα σε αυτήν «και επιβάτες ή στελέχη του μετρό».

Ανακοινώνοντας τον θάνατο της 16χρονης μετά από 27 ημέρες νοσηλείας, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλέστηκε «την επίσημη γνωμάτευση γιατρών», σύμφωνα με τους οποίους η έφηβη «υπέστη πτώση που οδήγησε σε εγκεφαλική βλάβη, ακολουθούμενη από συνεχείς σπασμούς, μείωση της οξυγόνωσης του εγκεφάλου και εγκεφαλικό οίδημα, έπειτα από ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης».

Ωστόσο, μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η 16χρονη με καταγωγή από κουρδική περιφέρεια τραυματίστηκε σοβαρά μετά από «επίθεση» μελών της αστυνομίας ηθών του Ιράν, η οποία είναι επιφορτισμένη με την τήρηση της υποχρέωσης των γυναικών στη χώρα να φορούν μαντίλα στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε