Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Ερντογάν - Τι ειπώθηκε

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν «ιστορική ευθύνη» να εξασφαλίσουν μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση στη Γάζα το συντομότερο δυνατό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Πέμπτη (14/12) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, για τον πόλεμο στη Γάζα αλλά και το τουρκικό αίτημα για την αγορά των F-16.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν «ιστορική ευθύνη» να εξασφαλίσουν μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση στη Γάζα το συντομότερο δυνατό και ότι οι παρατεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες παγκοσμίως.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι μια κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε να επιτευχθεί γρήγορα εάν οι ΗΠΑ απέσυραν την «άνευ όρων υποστήριξή» τους προς το Ισραήλ.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε την 38χρονη – Τρομακτική έκρηξη, σαν σεισμός
Οι κινήσεις της 38χρονης και το παρελθόν της είναι στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ – Σε σοκ η περιοχή της Αγίου Δημητρίου
Θεσσαλονίκη: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε την 38χρονη – Τρομακτική έκρηξη, σαν σεισμός