Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 4.360 νεκροί σε συγκρούσεις το 2023

Συρία: Τουλάχιστον 4.360 νεκροί σε συγκρούσεις το 2023
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ανάμεσά τους 1.900 άμαχοι

Τουλάχιστον 4.360 άνθρωποι, από τους οποίους σχεδόν 1.900 άμαχοι, σκοτώθηκαν το 2023 στη σύγκρουση στη Συρία, η οποία συνεχίζεται από το 2011, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Πέρυσι το Παρατηρητήριο είχε παρουσιάσει έναν απολογισμό 3.825 νεκρών επισημαίνοντας πως είναι ο χαμηλότερος από την αρχή του πολέμου στη Συρία.

Μεταξύ των θυμάτων κατά το 2023 περιλαμβάνονται 1.889 άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους 241 γυναίκες και 307 παιδιά, σύμφωνα με αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Οι συγκρούσεις και οι τζιχαντιστικές επιθέσεις έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιούνται κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η σύγκρουση στη Συρία έχει προκαλέσει από το 2011 περισσότερους από μισό εκατομμύριο νεκρούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την αγορά στα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικά πρόσωπα από όλο τον κόσμο «έφυγαν» από τη ζωή το 2023