Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Σλοβενία: Πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο

Σλοβενία: Πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Θα χρειαστούν μέρες για τον απεγκλωβισμό τους

Πέντε άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε σπήλαιο στη νοτιοδυτική Σλοβενία, χωρίς να μπορούν να φύγουν εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή.

Η ομάδα αποτελείται από μια τριμελή οικογένεια και δύο οδηγούς που έχουν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο Krizna Jama από το Σάββατο, όταν η στάθμη του νερού αυξήθηκε στο εσωτερικό του, εμποδίζοντας την έξοδο.

Οι σλοβενικές ομάδες διάσωσης λένε ότι οι δύτες έφτασαν στην ομάδα, τους μετέφεραν σε ένα ασφαλές σημείο που προβλέπεται για τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και έστησαν ένα θερμαινόμενο καταφύγιο όπου θα πρέπει να περιμένουν να πέσει η στάθμη του νερού. Και οι πέντε άνθρωποι είναι καλά, δήλωσε ο Ιγκόρ Μπένκο, επικεφαλής της Σπηλαιολογικής Ένωσης της Σλοβενίας.

Η ομάδα μπήκε νωρίς το Σάββατο για μια περιήγηση στο σύστημα σπηλαίων μήκους 8 χιλιομέτρων (5 μιλίων) με μια αλυσίδα υπόγειων λιμνών. Η είσοδος των επισκεπτών επιτρέπεται μόνο στο πλαίσιο ξεναγήσεων. Ο Μπένκο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων STA ότι μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να είναι και πάλι ασφαλές το πέρασμα.

Επί του παρόντος, 35 διασώστες σπηλαίου και οκτώ δύτες από όλη τη Σλοβενία συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, με τη βοήθεια 11 πυροσβεστών και μελών της δύναμης πολιτικής προστασίας, δήλωσαν οι αρχές.

Το Krizna Jama είναι το τέταρτο μεγαλύτερο γνωστό υπόγειο οικοσύστημα στον κόσμο όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων STA της Σλοβενίας.

Πηγή: ertnews

*φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Οι δύο ελληνικές σειρές μετά το Maestro που μπαίνουν στο Netflix
netflix-2

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης