Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Βρετανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε δύο drones των Χούθι

Βρετανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε δύο drones των Χούθι
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας»

Ένα πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε δύο επιθετικά drones που εκτόξευσαν οι αντάρτες των Υεμένης Χούθι, γνωστοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Σημειώνεται ότι οι βρετανικές δυνάμεις συμμετέχουν μαζί με τις αμερικανικές και τις γαλλικές δυνάμεις, μεταξύ άλλων χωρών, στην προστασία των ναυτιλιακών οδών στην Ερυθρά θάλασσα, μετά την έναρξη των επιθέσεων των ανταρτών σε πλοία στη θαλάσσια αυτή περιοχή.

«Χθες το βράδυ, η φρεγάτα HMS Richmond χρησιμοποίησε πυραύλους Sea Ceptor για να καταρρίψει δύο επιθετικά drones – αποκρούοντας με επιτυχία μια ακόμη παράνομη επίθεση από τους Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν», τόνισε συγκεκριμένα ο Σαπς, σε ανάρτηση στο X.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας», συμπλήρωσε σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Το Survivor γυρίζει σελίδα – Kλάματα στο Έκτακτο Συμβούλιο

Σκρέκας: Στόχος της κυβέρνησης να αυξηθεί ο ρόλος των επιμελητηρίων της χώρα