Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρνητικός ο Τατάρ στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris αναφέρθηκε στο Κυπριακό, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «δεν υπάρχει κοινός τόπος για την επανέναρξη των συνομιλιών για την Κύπρο». 

Σύμφωνα με την ertnews.gr ο Τατάρ ανέφερε ότι «κανείς δεν πρέπει να έχει την προσδοκία ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά. Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης τελείωσε στο Κραν Μοντανά».

Είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κοινός τόπος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο. Αφού είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος, δεν υπάρχει ανάγκη και για μια τριμερή συνάντηση ή υπό οποιοδήποτε άλλο σχήμα». Ο ίδιος επανέλαβε επίσης τους όρους του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δηλαδή την αναγνώριση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» των Τουρκοκυπρίων, ζητώντας και πάλι την αναγνώριση των πραγματικοτήτων στην Κύπρο.

Αναλυτικά είπε: 

«Δεν θα εγκρίνουμε τριμερή συνάντηση υπό τις παρούσες συνθήκες. Δεν υπάρχει έδαφος για μια τέτοια συνάντηση. Η θέση μας σχετικά με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι σαφής. Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι να αναγνωριστεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές μας καθεστώς. Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να στήσουν πάλι ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία πρόσκληση προς εμάς. Οι προθέσεις των Ελληνοκυπρίων είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσπαθήσουν να πιέσουν την τουρκική πλευρά. Εμείς δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Ο Χριστοδουλίδης θα πρέπει να σταματήσει να κυνηγάει όνειρα απατηλά και να λάβει υπόψη του τις πραγματικότητες στο νησί».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία