Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ουκρανία: Επίθεση στη χερσόνησο Κίνμπουρν - «Νεκροί 30 εισβολείς»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι αποκρούστηκε η επιδρομή

Άνδρες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων εξαπέλυσαν σήμερα αιφνιδιαστική επίθεση στην κατεχόμενη χερσόνησο Κίνμπουρν, στη Μαύρη Θάλασσα, σκοτώνοντας περισσότερους από 30 Ρώσους στρατιώτες και καταστρέφοντας έξι τεθωρακισμένα οχήματα, ανακοίνωσε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη χερσόνησο, στην περιφέρεια Μικολάιβ της νότιας Ουκρανίας, από τους πρώτους κιόλας μήνες της εισβολής. Η παρουσία ρωσικής στρατιωτικής δύναμης σε αυτήν την περιοχή θεωρείται ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ουκρανία δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τα λιμάνια του Μικολάιβ και της Χερσώνας για εξαγωγές αγαθών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Ως αποτέλεσμα της επιδρομής στη κατεχόμενη από τους Ρώσους χερσόνησο Κίνμπουρν, έξι τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού καταστράφηκαν και περισσότερα από 30 εισβολείς εξοντώθηκαν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η επιδρομή αποκρούστηκε, με ορισμένα μέλη των ουκρανικών δυνάμεων να πέφτουν σε ναρκοπέδιο και τα υπόλοιπα να σκοτώνονται από πυρά. Συνολικά, το Κίεβο έχασε 16 «σαμποτέρ» στη συγκεκριμένη επιχείρηση, υποστηρίζει η Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ανθρώπους η θερμοκρασία του νερού είναι θέμα προτίμησης και όχι υγείας
Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»
«Η επιθεώρηση του Στόλου που μόλις έλαβε χώρα, επ’ ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδας, μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση» είπε
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»