Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Έφτασε στο Ισραήλ ο Άντονι Μπλίνκεν – Την Τρίτη θα μεταβεί στην Αίγυπτο

Έφτασε στο Ισραήλ ο Άντονι Μπλίνκεν – Την Τρίτη θα μεταβεί στην Αίγυπτο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Kατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων στο επίκεντρο των διπλωματικών προσπαθειών

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε σήμερα στο  Ισραήλ, προκειμένου να δώσει μια ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που τον συνοδεύει στην περιοδεία του.

Την Τρίτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί στην Αίγυπτο όπου θα έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Οι διαπραγματεύσεις, που διακόπηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ντόχα, αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν αυτήν την εβδομάδα στο Κάιρο, εξήγησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βεντάντ Πατέλ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αλέν Ντελόν: Ποιες ήταν οι 6 γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του

Μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας σε Ζάκυνθο, Μύκονο και Πάρο - 18 συλλήψεις