Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιταλία: «Πνίγηκε» η Μπολόνια – Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος (VIDEO)

Στο Πιανόρο εντοπίσθηκε νεκρός ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά

Εκτεταμένες πλημμύρες σημειώθηκαν για ακόμα μία φορά στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στην βορειοανατολική Ιταλία. Εξαιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης και υπερχείλισης ποταμών πλημμύρισαν μεγάλο μέρος της πόλης της Μπολόνια και οι περιοχές της Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ραβένα και Πιατσέντσα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η νομαρχία της Μπολόνια, στην περιοχή Πιανόρο εντοπίσθηκε νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το ΙΧ αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά. Στην ίδια περιοχή συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός αγνοούμενου.

Ο δήμαρχος της Μπολόνια Ματέο Λέπορε από χθες, Σάββατο, το βράδυ κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση και να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους και στις ταράτσες των πολυκατοικιών.

Η αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων έγινε ακόμη δυσκολότερη, διότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν αναφερθεί σε ένα τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Την ώρα αυτή συνεδριάζει η επιχειρησιακή επιτροπή της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, για παροχή επιπλέον βοήθειας στους ανθρώπους τους οποίους οι πλημμύρες ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι ζημιές, για τον γεωργικό τομέα, στην φάση αυτή είναι ανυπολόγιστες.

Σήμερα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί στην Κάτω Ιταλία και ιδιαίτερα στις ευρύτερες περιοχές της Νάπολης, του Μπάρι, στην Καλαβρία και στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα. Στην περιφέρεια Βένετο, τέλος, της βορειοανατολικής Ιταλίας, αποφασίσθηκε η αναβολή όλων των αγώνων ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών ενώσεων εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξαφνική διαρχία στην Τούμπα: Πάταγος με Μυστακίδη – Η άγνοια Σαββίδη, η στάση της κυβέρνησης
«Σεισμός» στη Θεσσαλονίκη από την ξαφνική ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ για εμπλοκή του κροίσου, Τέλη Μυστακίδη, στην ομάδα και ανάληψη των εξόδων για την...
Ξαφνική διαρχία στην Τούμπα: Πάταγος με Μυστακίδη – Η άγνοια Σαββίδη, η στάση της κυβέρνησης