Θετική στο να συμφωνήσει σε εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας εμφανίζεται η Χαμάς αν το Ισραήλ δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τους όρους της συμφωνίας σύμφωνα με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος.
Κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε ότι σήμερα έγινε συνάντηση με αξιωματούχους της Αιγύπτου στο Κάιρο.
Η ίδια πηγή σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ανέφερε ότι η Χαμάς θέλει συμφωνία για εκεχειρία, «αλλά το Ισραήλ πρέπει να δεσμευτεί σε κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση των δυνάμεων του από τη Λωρίδα της Γάζας, επιστροφή των εκτοπισμένων, ανταλλαγή των ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους» και «να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας» στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, Al Aqsa TV, μετέδωσε σήμερα ότι αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού κινήματος με επικεφαλής τον Χαλίλ αλ Χάγια – πιθανό διάδοχο του δολοφονηθέντος ηγέτη Γιαχία Σινουάρ – βρίσκεται στο Κάιρο για συνομιλίες με τον επικεφαλής της Μουχαμπαράτ (της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών), Χάσαν Μαχμούντ Ρασάντ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, βλέπει με θετικό μάτι την προσπάθεια της Αιγύπτου για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.