Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Η επίθεση στην Τουρκία στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα

To PKK ανέλαβε σήμερα, Παρασκευή την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα της Τετάρτης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Αγκυρα, με 7 νεκρούς και 22 τραυματίες. 

Δύο δράστες – ένας άνδρας και μια γυναίκα – πραγματοποίησαν την Τετάρτη επίθεση με αυτόματα τουφέκια και εκρηκτικά, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας 22, προτού πέσουν νεκροί οι ίδιοι νεκροί. 

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει πως οι δύο δράστες διείσδυσαν στην Τουρκία από τη Συρία

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από το Καζάν, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να εξαλείψει την τρομοκρατία στην πηγή της στη Συρία. 

Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει από χθες, Πέμπτη πως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ευθυνόταν για την επίθεση που άφησε πίσω πέντε νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες. Σε αντίποινα, εξαπέλυσαν από το βράδυ της Τετάρτης πλήγματα εναντίον του PKK στο βόρειο Ιράκ και συμμάχων του στη Συρία.

Από το βράδυ της Πέμπτης, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «ενέτειναν σημαντικά τις αεροπορικές και τις χερσαίες επιθέσεις τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο σήμερα για 27 άμαχους νεκρούς στους τουρκικούς βομβαρδισμούς. 

Πηγή: kathimerini.gr μέσω του Πρακτορείου Reuters

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεξουαλική παρενόχληση από εκπαιδευτικό στην Ηλεία κατήγγειλαν τρεις καθηγήτριες
Είναι στέλεχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη δυτική Ελλάδα – Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση
Σεξουαλική παρενόχληση από εκπαιδευτικό στην Ηλεία κατήγγειλαν τρεις καθηγήτριες