Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί το Ιράν για σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ

Ένας 51χρονος δήλωσε ότι του ζήτησαν να παρουσιάσει και να εκτελέσει ένα σχέδιο δολοφονίας του

Κατηγορίες εις βάρος του Ιράν για σχέδιο δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

«Οι κατηγορίες που ανακοινώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή) αποκαλύπτουν τις συνεχιζόμενες θρασύδειλες προσπάθειες του Ιράν να στοχοποιήσει πολίτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

Εν μέσω ερευνών του FBI για άλλη υπόθεση, ένας 51χρονος Ιρανός με αφγανική υπηκοότητα, γνωστοποίησε ότι λίγο καιρό πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, το Ιράν του ζήτησε να ετοιμάσει ένα σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ, με τους ερευνητές να θεωρούν ότι αυτή η δήλωσή του έχει βάση. 

Σημειώνεται ότι το επιτελείο του Τραμπ ήταν ενήμερο για απειλές από το Ιράν για απόπειρα δολοφονίας του, με τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ να κατηγορεί τον 51χρονο, και ταυτόχρονα να εξαπολύει κατηγορίες σε άλλους δύο άντρες για σχέδιο δολοφονίας ενός Ιρανού αντιφρονούντα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους. 

«Υπάρχουν λίγοι παράγοντες στον κόσμο που αντιπροσωπεύουν τόσο σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ όπως το Ιράν», προειδοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ. «Δεν θα ανεχτούμε τις προσπάθειες του ιρανικού καθεστώτος να θέσει σε κίνδυνο αμερικανούς πολίτες και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανώλης Καντάρης: Συγκλονίζει η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του
Δολοφονήθηκε από τρία άτομα που του είχαν επιτεθεί για να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα, με την οποία θα κατέγραφε τη γέννηση του παιδιού του
Μανώλης Καντάρης: Συγκλονίζει η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του
Θεσσαλονίκη: Ένταση σε εκδήλωση από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Έκθεση Βιβλίου (VIDEO)
Διαμαρτυρία εργαζομένων, φοιτητών και αλληλέγγυων προς το λαό της Παλαιστίνης- Η παρουσίαση ματαιώθηκε
Θεσσαλονίκη: Ένταση σε εκδήλωση από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Έκθεση Βιβλίου (VIDEO)