Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάπας Φραγκίσκος: Θα ταφεί σε απλό φέρετρο - Xωρίς λαϊκό προσκύνημα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Θα είναι ο πρώτος πάπας εδώ και πάνω από έναν αιώνα που θα ταφεί εκτός του Βατικανού

Το Βατικανό ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, πως ο πάπας Φραγκίσκος θα ταφεί σε ένα απλό φέρετρο, χωρίς να εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να μην ακολουθήσει μια πρακτική πολλών αιώνων, που θέλει τον Ποντίφικα να ενταφιάζεται σε τρία αλλεπάλληλα φέρετρα, φτιαγμένα από κυπαρίσσι, μόλυβδο και βελανιδιά, αλλά να ταφεί σε ένα ξύλινο φέρετρο, όταν θα έρθει η ώρα για την κηδεία του.

Όπως ακριβώς επιθυμεί, η σορός του δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα μπορούν να υποβάλουν τα σέβη τους και να τον αποχαιρετήσουν κανονικά, όμως η σορός του θα παραμείνει μέσα στο φέρετρο με κλειστό το καπάκι. Μάλιστα, θα είναι ο πρώτος πάπας εδώ και πάνω από έναν αιώνα,  που θα ταφεί εκτός του Βατικανού.

Ο πάπας Φραγκίσκος αντί να ενταφιαστεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, θα ταφεί στη Βασιλική της Παρθένου Μαρίας στη Ρώμη, επειδή είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Σε αυτήν την εκκλησία πηγαίνει για να προσευχηθεί πριν και μετά τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Από την προηγούμενη χρονιά, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε εκφράσει την επιθυμία του να απλοποιήσει τις μεγαλοπρεπείς τελετές που οργανώνονταν για τις κηδείες των προκατόχων του. 

Ο Ποντίφικας στις 17 Δεκεμβρίου θα γίνει 88 χρονών και παρότι τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας, αυτό το διάστημα είναι σε καλή κατάσταση.  Μπορεί να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά τον Σεπτέμβριο έκανε δύο απαιτητικά ταξίδια στο εξωτερικό και τον Οκτώβριο φιλοξένησε τη σύνοδο των ηγετικών στελεχών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν κληθώ θα είμαι στους αγώνες με Ουκρανία και Ισπανία
Εξήγησε σε δηλώσεις του το πλαίσιο της ασφάλισης που απαιτείται για τους παίκτες του ΝΒΑ που αγωνίζονται στα «παράθυρα» της FIBA
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν κληθώ θα είμαι στους αγώνες με Ουκρανία και Ισπανία
Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον έβδομο πρωθυπουργό του
Εδώ και 15 χρόνια, ο Λάρι αποτελεί τον πιο σταθερό «ένοικο» της Ντάουνινγκ Στριτ, έχοντας γίνει μάρτυρας των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων
Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον έβδομο πρωθυπουργό του
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα
Ο ευρωβουλευτής εξηγεί πώς ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και ψυχρότερων αέριων μαζών προκάλεσε τις ισχυρές καταιγίδες της Δευτέρας
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα