Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γάζα: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επιθέσεις του Ισραήλ

«Δεν υπάρχει χώρος στα νοσοκομεία για να νοσηλευτούν οι τραυματίες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στην Πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ, η μεγαλύτερη πόλη του θύλακα βομβαρδιζόταν όλη την ημέρα. Στόχοι ήταν «σχολεία, σπίτια, ακόμη και συναθροίσεις ανθρώπων».

Σε ένα από αυτά τα πλήγματα, σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι σε ένα σπίτι της συνοικίας Σουτζάιγια. Σε άλλον βομβαρδισμό, εναντίον μιας ομάδας Παλαιστινίων στην οδό Αλ Μααμάλ σκοτώθηκαν άλλοι επτά όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πλήγμα σε ένα σχολείο της συνοικίας Αλ Ντάρατζ.

«Δεν υπάρχει χώρος στα νοσοκομεία για να νοσηλευτούν οι τραυματίες», πρόσθεσε ο Μπασάλ.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί σημειώνονται την ώρα που η Χαμάς και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται ακόμη εκεί μετά την επίθεση της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Η επιχείρηση θρίλερ για το μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι – Συγκλονίζει αστυνομικός
«Οι γονείς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο με άλλα τρία ανήλικα ενώ το παιδί έκλαιγε»
Θεσσαλονίκη: Η επιχείρηση θρίλερ για το μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι – Συγκλονίζει αστυνομικός
Προανακριτική για Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να μην γίνει η αυριανή ψηφοφορία ανά πρόσωπο και αδίκημα»
Προανακριτική για Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία