Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάπας: Νέα έκκληση για κοινό εορτασμό του Πάσχα μεταξύ των Εκκλησιών

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δήλωσε σήμερα ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να αποδεχτεί μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να αποδεχτεί μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα, καθώς αυτή η θρησκευτική γιορτή πέφτει σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με το θρησκευτικό ημερολόγιο που χρησιμοποιείται από κάθε δόγμα.

«Η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί την ημερομηνία που θέλουν όλοι, μια ημερομηνία ενότητας», είπε ο ποντίφικας, εκτός κειμένου, κατά το κήρυγμά του στη λειτουργία με την οποία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των χριστιανών.

«Κατά θεόσταλτο τρόπο, το Πάσχα θα γιορταστεί φέτος την ίδια ημέρα, με το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπως είναι το σωστό για αυτήν την οικουμενική επέτειο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας που διεξήχθη ακριβώς πριν από 1700 χρόνια.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου ώστε αυτή η σύμπτωση να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση σε όλους τους χριστιανούς να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς την ενότητα και για μια κοινή ημερομηνία για το Πάσχα», κατέληξε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»