Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Οργισμένη η κυβέρνηση του Ισραήλ με την περιφορά σορών - «Αίρεση θανάτου η Χαμάς»

Οργισμένη η κυβέρνηση του Ισραήλ με την περιφορά σορών - «Αίρεση θανάτου η Χαμάς»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Είναι μια αίρεση θανάτου που δολοφονεί, βασανίζει και παρελαύνει με πτώματα» δήλωσε ο Νταβίντ Μένσερ

«Αίρεση θανάτου» χαρακτήρισε η ισραηλινή κυβέρνηση τη Χαμάς, καθώς το σκηνικό που έστησε σήμερα το παλαιστινιακό κίνημα για την παράδοση των σορών τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Η Χαμάς παρέδωσε σήμερα τις σορούς του μωρού Κφιρ Μπίμπας, του 4χρονου αδερφού του Αριελ, των δύο μικρότερων ομήρων της επίθεσης της 27ης Οκτωβρίου, της μητέρας τους Σίρι και του ομήρου Οντέντ Λίφσιτς κατ' εφαρμογήν της συμφωνίας εκεχειρίας του περασμένου μήνα.

«Η Χαμάς δεν είναι κίνημα αντίστασης, η Χαμάς είναι μια αίρεση θανάτου που δολοφονεί, βασανίζει και παρελαύνει με πτώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Νταβίντ Μένσερ σε συνέντευξη Τύπου.

Πριν τη παράδοση των σορών στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προηγουμένως πάνω σε μια εξέδρα είχαν τοποθετηθεί τέσσερα φέρετρα, καθένα από τα οποία έφερε τη φωτογραφία ενός ομήρου.

Έντονη ήταν η αντίδραση πολλών κυβερνήσεων όπως και του ΟΗΕ στην κίνηση αυτή της Χαμάς.

H περιφορά των σορών στη Γάζα είναι αποτρόπαιη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Φόλκερ Τουρκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σύνθια Σάπικα νέα γενική διευθύντρια στην ΕΡΤ3
synthia-sapika

Ψινάκης για Μάτι: «Έλειπα σε άδεια όταν ξέσπασε η φωτιά»