Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο Βερολίνο, νωρίς το απόγευμα περίπου 300 νεοναζί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμβούργο εναντίον της ακροδεξιάς, μία ημέρα πριν από τις εκλογές. Την ίδια ώρα, νεοναζί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Βερολίνου και συγκρούστηκαν με αντιδιαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Στο Αμβούργο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε υπό το κεντρικό σύνθημα: «Δεν θα επιτρέψουμε να διχαστούμε. Το Αμβούργο επιλέγει την ενότητα», με την κινητοποίηση να στρέφεται εναντίον τόσο της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) όσο και της μεταναστευτικής πολιτικής της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). «Στέλνουμε μήνυμα ενάντια στην στροφή της Γερμανίας προς τα δεξιά», «Το μίσος δεν είναι εναλλακτική», «Καμία ανοχή στην μισαλλοδοξία», «Όλοι μαζί κατά του φασισμού», αλλά και «Πηγαίνετε να ψηφίσετε - Μαζί για την δημοκρατία!», ήταν μερικά από τα μηνύματα στα πλακάτ των διαδηλωτών.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Ανόβερο και το Κίελο.

Στο Βερολίνο αντιθέτως, νωρίς το απόγευμα περίπου 300 νεοναζί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο, η οποία διεκόπη επανειλημμένα από περίπου 1.200 αντιδιαδηλωτές. Η αστυνομία περιφρουρούσε συνεχώς την κινητοποίηση και χρειάστηκε να επέμβει κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα αναγνωρίστηκε ως καταζητούμενος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και στήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Καρυστιανού μετά τη δίκη για τα Τέμπη: «Δέχθηκα λεκτική επίθεση από τον Πλακιά»
Σχολίασε και τις εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση της ΕΡΓΟΣΕ και τη στάση της Δικαιοσύνης - Τι απάντησε ο Νίκος Πλακιάς
Καρυστιανού μετά τη δίκη για τα Τέμπη: «Δέχθηκα λεκτική επίθεση από τον Πλακιά»