Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΗΠΑ: Με διάταγμα Τραμπ τα αγγλικά επίσημη γλώσσα της χώρας

«Είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να ορίσει μία - και μόνο μία - επίσημη γλώσσα», υπογραμμίζεται στο διάταγμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Σάββατο εκτελεστικό διάταγμα το οποίο καθιερώνει τα αγγλικά ως την επίσημη γλώσσα στις ΗΠΑ, με στόχο να «προάγει την ενότητα» της χώρας.

«Είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να ορίσει μία - και μόνο μία - επίσημη γλώσσα», υπογραμμίζεται στο διάταγμα «τιμώντας τη μακρά παράδοση πολύγλωσσων αμερικανών πολιτών, οι οποίοι έμαθαν αγγλικά και τα δίδαξαν στα παιδιά τους», όπως αναφέρει. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί «στην προαγωγή της ενότητας και τη διατήρηση κοινής αμερικανικής κουλτούρας για όλους τους πολίτες» της χώρας, επισημαίνεται.

Οι ΗΠΑ δεν είχαν καθιερώσει επίσημη γλώσσα μέχρι σήμερα. Το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ ακυρώνει εκείνο που είχε υπογράψει το 2000 ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, το οποίο είχε στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση «πολιτών με περιορισμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας» στις δημόσιες υπηρεσίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καραμανλής: Δεν υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα προς διαπραγμάτευση με την Τουρκία
«Καμία συμμετοχή δεν μπορεί να έχει η Τουρκία στους μελλοντικούς αμυντικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο πρώην πρωθυπουργός
Καραμανλής: Δεν υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα προς διαπραγμάτευση με την Τουρκία