Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέο βίντεο με όμηρο της Χαμάς - «Βγάλτε με από εδώ»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Ελκάνα Μποχμπότ μιλάει εβραϊκά, υψώνει τα χέρια του και ζητάει από την ισραηλινή κυβέρνηση να φροντίσει για την απελευθέρωσή του

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα στο Σάββατο νέο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται Ισραηλινός όμηρος που απήχθη στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή οργάνωση στο νότιο Ισραήλ.

Το βίντεο διαρκεί λίγο παραπάνω από τρία λεπτά.

Δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί η ημερομηνία κατά την οποία βιντεοσκοπήθηκε ο όμηρος που ονομάζεται Ελκάνα Μποχμπότ.

Ο όμηρος μιλάει εβραϊκά, υψώνει τα χέρια του και ζητάει από την ισραηλινή κυβέρνηση να φροντίσει για την απελευθέρωσή του.

Διαβεβαιώνει μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του βίντεο ότι ο ίδιος ζήτησε να γυρίσει το βίντεο και δεν πιέστηκε από τη Χαμάς.

«Δεν καταλαβαίνετε; Θέλω να φύγω από εδώ!» λέει. «Μου λείπει η γυναίκα μου, ο γιος μου. Όλοι. Η οικογένειά μου. Πάρτε με από εδώ. Δούλεψα για δεκαπέντε χρόνια. με την Histadrut. Ποτέ δεν ζήτησα τίποτα. Τίποτα», λέει αναφερόμενος στην ισραηλινή εργατική συνομοσπονδία ζητώντας της να αναλάβει δράση.

«Βγάλατε έξω τις γυναίκες στρατιώτες. Βγάλατε έξω τους ηλικιωμένους. Βγάλατε έξω τους νέους. Τους βγάλατε όλους. Τι θα γίνει με εμάς;», λέει με δάκρυα στα μάτια.

Ακόμη, λέει ότι ακούει εκρήξεις όλη μέρα ενώ απορρίπτει την ιδέα ότι ο στρατός μπορεί να διασώσει ομήρους με τη βία.

Προς το τέλος του βίντεο, μάλιστα, ο Μποχμπότ γονατίζει, παρακαλώντας για την απελευθέρωσή του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα