Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

«Βόμβα» από τον Τραμπ: Αρχίζουν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν για τα πυρηνικά

«Βόμβα» από τον Τραμπ: Αρχίζουν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν για τα πυρηνικά
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Συνάντηση με τον Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο όπου συζητήθηκαν η Τουρκία και η Συρία όπως και οι δασμοί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει απευθείας συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, οι οποίες μάλιστα πρόκειται να συνεχιστούν αυτό το Σάββατο, αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις από το 1979.

«Έχουμε απευθείας συνομιλίες με το Ιράν - έχουν αρχίσει και θα συνεχιστούν το Σάββατο. Έχουμε μια πολύ συνάντηση, θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι θα είναι προτιμότερη μια συμφωνία», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η εναλλακτική, δηλαδή ένας πόλεμος, «δεν είναι κάτι με το οποίο θέλω να μπλεχτώ».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σήμερα Δευτέρα συνομιλίες στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, στις οποίες αναμενόταν να τεθούν το ζήτημα του Ιράν, η Λωρίδα της Γάζας, η Τουρκία και η παρουσία της Συρία αλλά και οι δασμοί.

Είχαμε μια σπουδαία συζήτηση με τον Νετανιάχου για το Ιράν και το εμπόριο, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να παγώσουν προσωρινά οι δασμοί ο Τραμπ είπε ότι «δεν το εξετάζουμε αυτό».

Στη δική του παρέμβαση ο Νετανιάχου είπε ότι «δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την Τουρκία στη Συρία», αλλά επισήμανε ότι «δεν θέλουμε η Τουρκία να εκμεταλλευτεί τη Συρία σαν βάση για ενέργειες».

Με τον Αμερικανό πρόεδρο συζήτησε πώς θα αποτραπεί η σύγκρουση με την Τουρκία στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «τον καλύτερο μεσολαβητή».

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Παρίσι: Μεγάλη φωτιά σε κέντρο διαλογής απορριμμάτων - Πυκνοί καπνοί (VIDEO)

Καλλυντικά σε παιδιά και εφήβους: Ποιοι οι κίνδυνοι από τη χρήση τους