Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Χρέος μας είναι η καταπολέμηση κάθε μορφής αντισημιτισμού

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δήλωσε αφοσιωμένος στη συνεργασία με την αμερικανική εβραϊκή επιτροπή για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού

Με αντιπροσωπεία 16 ηγετικών στελεχών της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής συναντήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή.

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε αφοσιωμένος στη συνεργασία με την αμερικανική εβραϊκή επιτροπή για την καταπολέμηση κάθε μορφής αντισημιτισμού, αλλά και όλων όσοι ενώ ισχυρίζονται ότι τον πολεμούν στην ουσία τον υποθάλπουν. Επικαλέσθηκε, μάλιστα, τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος το 2003 είχε πει ότι «ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός διαλέγονται επί 2 χιλιετίες και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να συνομιλούμε και να κάνουμε τον κόσμο να ακούει».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ραβίνος Νοάμ Μαράνς, διευθυντής Διαθρησκειακών Σχέσεων της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής, ανέδειξε την ιστορική συνεργασία μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της εβραϊκής κοινότητας, ανατρέχοντας μέχρι και στη φιλία του αρχιεπισκόπου Ιακώβου με τον ραβίνο Μαρκ Τάνενμπαουμ.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη με αφορμή το παγκόσμιο φόρουμ της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής, τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση της οργάνωσης, που περιλαμβάνει δράσεις υπεράσπισης και διαλόγου με ανώτατους ηγέτες για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία