Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραμπ: «Η Ευρώπη θα μιλούσε γερμανικά χωρίς τις ΗΠΑ»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Η Ευρώπη θα μιλούσε γερμανικά χωρίς τις ΗΠΑ, που ήταν οι νικητές του Β’ ΠΠ» δηλώνει ο Τραμπ ειρωνευόμενος τον ρόλο της Γαλλίας στον πόλεμο

Χωρίς την επέμβαση των ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες θα μιλούσαν γερμανικά, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ειρωνευόμενος το γεγονός ότι η Γαλλία γιορτάζει τη νίκη κατά των Ναζί στις 8 Μαΐου.

«Αγαπάμε τη Γαλλία, έτσι δεν είναι; Αλλά νομίζω ότι κάναμε λίγο περισσότερα από ό,τι η Γαλλία για να κερδίσουμε τον πόλεμο», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε Αμερικανούς στρατιωτικούς στο Κατάρ, σε μια παρέκκλιση της ομιλίας του για το γεγονός ότι κατά τη γνώμη του, οι ΗΠΑ δεν γιορτάζουν αρκετά τον κρίσιμο ρόλο τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-1945).

«Κερδίσαμε τον πόλεμο και βοήθησαν, αλλά χωρίς εμάς δεν θα είχαν κερδίσει τον πόλεμο», είπε, αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές χώρες που γιορτάζουν τη νίκη κατά των Ναζί στις 8 Μαΐου.

«Χωρίς εμάς, θα μιλούσαν γερμανικά, ίσως και λίγα ιαπωνικά. Κερδίσαμε τον πόλεμο και είμαστε οι μόνοι που δεν το γιορτάζουμε», είπε, προτού επαναλάβει ότι θέλει να καθιερώσει μια δημόσια αργία για να τιμήσει αυτήν τη νίκη.

Στις αρχές Μαΐου, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε παρόμοια σχόλια, υποβαθμίζοντας και πάλι τον ρόλο των ευρωπαϊκών χωρών, και ιδιαίτερα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου