Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ρωσία απείλησε την Ουκρανία με «αιώνιο πόλεμο» λέει πηγή του Κιέβου

Ουκρανική πηγή που μίλησε στο Reuters χαρακτήρισε τις ρωσικές απαιτήσεις ως «μη αρχικές»

Η Ρωσία απείλησε την Ουκρανία με «αιώνιο πόλεμο» κατά τη διάρκεια των άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, δήλωσε πηγή της αντιπροσωπείας του Κιέβου στο Sky News.

Η πηγή είπε ότι οι Ρώσοι δεν ήταν έτοιμοι να μιλήσουν για τις τεχνικές λεπτομέρειες μιας εκεχειρίας και περίμεναν από τους ανωτέρους τους να τις εγκρίνουν. Nωρίτερα ουκρανική πηγή ανέφερε πως η Μόσχα έθεσε απαιτήσεις που ήταν “μη ρεαλιστικές” και “πολύ πέρα από οτιδήποτε έχει συζητηθεί” κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

Μια ουκρανική πηγή που μίλησε στο Reuters χαρακτήρισε τις ρωσικές απαιτήσεις ως «μη αρχικές», ενώ μια άλλη πηγή που μίλησε στο Associated Press κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι εισήγαγε “απαράδεκτες απαιτήσεις” από το Κίεβο να αποσύρει τις δυνάμεις του από περιοχές του εδάφους.

Ωστόσο, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση κατέληξε στη μεγαλύτερη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων του πολέμου, όπου οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν 1.000 αιχμαλώτους.

Οι συνομιλίες εστίασαν κυρίως στην κατάπαυση του πυρός, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και μια πιθανή προεδρική συνάντηση, πρόσθεσε. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι η πλευρά του ήταν «γενικά ικανοποιημένη», με τη συνάντηση σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παρουσιάσουν την άποψή τους για την κατάπαυση του πυρός, είπε, και μετά οι συνομιλίες μπορούν να συνεχιστούν.

Η Μόσχα «έλαβε υπόψη της» το ουκρανικό αίτημα να συναντηθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόσθεσε. Ο Μεντίνσκι δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα βλέπει τις σημερινές συνομιλίες ως συνέχεια των αποτυχημένων συνομιλιών του 2022, εν μέσω επικρίσεων από την ουκρανική πλευρά ότι η αντιπροσωπεία που απέστειλε ο Πούτιν δεν ήταν επιφορτισμένη με την παραγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων.

Πηγή: enikos.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραμέως: Από προτάσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Τι είπε η υπουργός Εργασίας σχετικά με τη διάταξη που προβλέπει δυνατότητα εργασίας έως 13 ώρες στον ίδιο εργοδότη
Κεραμέως: Από προτάσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Θεσσαλονίκη: Γέμισαν τα δικαστήρια – Σε δίκη 115 άτομα για κλοπές και ληστείες
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν να δικαστούν 115 άτομα – Συμμετείχαν σε εγκληματικές ομάδες με λεία πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ
Θεσσαλονίκη: Γέμισαν τα δικαστήρια – Σε δίκη 115 άτομα για κλοπές και ληστείες
«Σεισμός» στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλη εξαγορά του Μαντουλίδη - Ποιοι οι νέοι ιδιοκτήτες
Σημαντική μέρα για τα εκπαιδευτικά της Θεσσαλονίκης – Ποιος είναι ο οργανισμός που αναλαμβάνει
«Σεισμός» στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλη εξαγορά του Μαντουλίδη - Ποιοι οι νέοι ιδιοκτήτες