Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ουκρανία: Επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 8 άτομα

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μετά τα μεσάνυχτα συνδυασμένη επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) εναντίον του Κιέβου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της πόλης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Έχουν ενεργοποιηθεί τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Η πόλη δέχεται συνδυασμένη επίθεση από τον εχθρό», ανέφερε ο δήμαρχος Κλίτσκο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram. Οι επιθέσεις προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, δύο εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου και η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση ανέφεραν πυρκαγιές από πτώσεις συντριμμιών σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Χθες Παρασκευή, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Οδησσό και άλλοι τρεις στην Χερσώνα από ρωσικά πλήγματα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν 788 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον ρωσικών περιφερειών, συμπληρώνοντας πως 776 καταρρίφθηκαν.

Οι επιθέσεις σημειώνονται καθώς η Ρωσία και η Ουκρανία ξεκίνησαν ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη. Χθες Παρασκευή, ανταλλάχθηκαν 270 στρατιωτικοί και 120 άμαχοι από κάθε πλευρά. Η ανταλλαγή αιχμαλώτων αναμένεται να συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή.

«Μόλις ολοκληρωθεί (η ανταλλαγή) θα είμαστε έτοιμοι να διαβιβάσουμε στην ουκρανική πλευρά το προσχέδιο της ρωσικής πλευράς, το οποίο είναι σε διαδικασία οριστικοποίησης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι αυτό το προσχέδιο περιέχει «τους όρους μιας βιώσιμης, συνολικής και μακροχρόνιας συμφωνίας» για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία
Μπαίνει τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών, είπε η Νίκη Κεραμέως – Πότε ψηφίζονται στη Βουλή
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία