Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Ισραήλ κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο της Υεμένης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε σήμερα από την Υεμένη καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σειρήνες συναγερμού είχαν ηχήσει νωρίτερα στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στην Ιερουσαλήμ, σε αρκετούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και σε ορισμένες περιοχές του νότιου Ισραήλ.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Υεμένη σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ έπληξε στόχους στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς προειδοποίησε τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό εάν δεν σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

Από τις 18 Μαρτίου, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν ξανά επιθέσεις εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει από την Υεμένη 48 βαλλιστικούς πυραύλους και τουλάχιστον 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, τα περισσότερα εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν.

Πηγές: timesofisrael, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις