Ένας Ελβετός άνδρας δοκίμασε την αντοχή του στο κρύο και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, αφού πέρασε περισσότερες από 2 ώρες κάτω από το χιόνι φορώντας μόνο το μαγιό του.
Ο Elias Meyer, επαγγελματίας αρσιβαρίστας, είπε ότι αποφάσισε να διεκδικήσει τον τίτλο αυτής της δοκιμασίας, αφού ανακάλυψε ότι κανείς δεν είχε σπάσει ποτέ το όριο των δύο ωρών. Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταρρίψει ο Πολωνός Walerian Romanowski το 2022, ήταν 1 ώρα, 45 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Ο Meyer έμεινε ξαπλωμένος στο χιόνι για 2 ώρες και 7 δευτερόλεπτα.
Είπε ότι το κρύο τον ενόχλησε λιγότερο από το βάρος του χιονιού που τον πίεζε.
«Το βαρύ χιόνι με έσφιγγε, προκαλώντας πόνο στους ώμους και τους αγκώνες μου. Ένιωθα επίσης ένα αιχμηρό κομμάτι πάγου στην πλάτη μου, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι πλέον ευγνώμων για όλα», έγραψε ο Mayer στο Instagram.
Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να αποδείξει ότι «το σώμα είναι ικανό για απίστευτα πράγματα».
Πηγή: newsbomb.gr