Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση προέβη η γαλλική αστυνομία σπάζοντας τους αυστηρούς κανόνες που αφορούν τους μετανάστες. Συγκεκριμένα, η γαλλική αστυνομία μπήκε σε ρηχά νερά σε μια παραλία νότια της Βουλώνης και χρησιμοποίησε μαχαίρια για να σκίσει ένα μικρό φουσκωτό σκάφος - γεμάτο με άνδρες, γυναίκες και παιδιά - που πάλευαν με τα επικίνδυνα κύματα με σκοπό να διασχίσουν τα στενά της Μάγχης και να φτάσουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όλοι οι επιβαίνοντες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν σε ασφαλές σημείο καθώς το σκάφος διαλυόταν προκαλώντας χάος.
Η γαλλική αστυνομία συνήθως ακολουθεί αυστηρούς κανόνες που της απαγορεύει να μπει στη θάλασσα σε περίπτωση που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δημιούργησε πολλά ερωτήματα για το αν το σπάνιο αυτό περιστατικό θα μπορούσε να αποτελεί απόδειξη ότι η γαλλική αστυνομία - υπό αυξανόμενη πίεση να σταματήσει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών με μικρά σκάφη προς το Ηνωμένο Βασίλειο - αλλάζει την τακτική της.
Τη σκηνή κατέγραψε συνεργείο του ΒΒC που βρισκόταν στο σημείο. «Πάμε μέσα», ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς, βγάζοντας το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και ένα μικρό μαχαίρι. Την κίνησή του αυτή ακολούθησαν και οι υπόλοιποι αστυνομικοί οι οποίοι στη συνέχεια όλοι μαζί όρμησαν στη θάλασσα προκειμένου να σταματήσουν τους μετανάστες.
Δείτε video: