Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Όταν ο Τραμπ απειλούσε τον Πούτιν: Αν μπεις στην Ουκρανία, θα βομβαρδίσω τη Μόσχα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ηχητικό ντοκουμέντο του CNN έρχεται στη δημοσιότητα – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απειλήσει και την Κίνα

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι αντιμετώπιζε ξένους ηγέτες έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN μέσα από μια σειρά ηχητικών ντοκουμέντων. Σύμφωνα με το υλικό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε σε ιδιωτική συνάντηση δωρητών πέρυσι και πριν τις αμερικανικές εκλογές, ότι είχε απειλήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πως θα «βομβαρδίσει τη Μόσχα» σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία.

«Με τον Πούτιν είπα: “Αν μπεις στην Ουκρανία, θα βομβαρδίσω ολοκληρωτικά τη Μόσχα. Σου λέω, δεν έχω άλλη επιλογή”», ακούγεται να λέει ο Τραμπ σε συγκέντρωση το 2024. «Και τότε [ο Πούτιν] μου λέει: ‘Δεν σε πιστεύω’... Αλλά με πίστεψε κατά 10%», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Ο Τραμπ, που προσπαθούσε να πείσει τους υποστηρικτές του για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, αποκάλυψε ότι είχε χρησιμοποιήσει παρόμοια ρητορική και απέναντι στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σε περίπτωση που το Πεκίνο επιχειρούσε εισβολή στην Ταϊβάν. «Του είπα ότι θα βομβαρδίσω το Πεκίνο», φέρεται να είπε, σχολιάζοντας μάλιστα πως «νόμιζε ότι είμαι τρελός» αλλά «ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα».

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφηκαν σε μια σειρά ηχητικών αποσπασμάτων από εκδηλώσεις χρηματοδότησης της καμπάνιας του Τραμπ σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα το 2024, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο των δημοσιογράφων Τζος Ντόζι, Τάιλερ Πέιτζερ και Άιζακ Άρνσντορφ, με τίτλο «2024». Το συγκεκριμένο ηχητικό υλικό δεν είχε μεταδοθεί ποτέ μέχρι σήμερα, ενώ η ομάδα εκστρατείας του Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενό του.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που ο Τραμπ επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί την «αποτροπή» συγκρούσεων με τη Μόσχα και το Πεκίνο.

 

Τι απαντά το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει «με ηρεμία» τις πρόσφατες επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο κατηγόρησε ότι λέει «πολλές ανοησίες» σχετικά με την Ουκρανία.

«Το αντιμετωπίζουμε με ηρεμία» και «λογαριάζουμε να συνεχίσουμε το διάλογό μας με την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσφατη σκλήρυνση των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης σήμερα ότι δεν είναι σίγουρο κατά πόσον αληθεύει μια πληροφορία του CNN ότι ο Τραμπ είχε απειλήσει κάποτε να βομβαρδίσει τη Μόσχα για να αποτρέψει τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία. Ο Πεσκόφ δήλωσε πως υπάρχουν «πολλά fake» και δεν είναι σίγουρος αν η πληροφορία αληθεύει.

 

Πηγή: protothema.gr

ω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν
Παρουσιάστηκαν συνολικά 72 γυναίκες - Η ορκωμοσία των εθελοντριών γυναικών θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου
Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στην πιλοτή οικοδομής όπου διέμεναν δύο αδέλφια, ηλικίας άνω των 80 ετών
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε