Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Ο πρόεδρος Μπουχάρι πέθανε σήμερα στο Λονδίνο περίπου στις 4.30 μ.μ. (18.30 ώρα Ελλάδας) έπειτα από μακρά ασθένεια» , αναφέρει η ανακοίνωση

Ο πρώην πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρι, ο οποίος κυβέρνησε την πλέον πολυπληθή χώρα της Αφρικής αρχικά ως στρατιωτικός και στη συνέχεια ως εκλεγμένος πρόεδρος, πέθανε σήμερα σε ηλικία 82 ετών, σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπό του.

«Η οικογένεια του πρώην προέδρου ανακοίνωσε τον θάνατο του Μουχαμάντου Μπουχάρι σήμερα το απόγευμα σε κλινική στο Λονδίνο», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γκάρμπα Σέχου, ο οποίος διετέλεσε εκπρόσωπός του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του (2015-2023).

«Ο πρόεδρος Μπουχάρι πέθανε σήμερα στο Λονδίνο περίπου στις 4.30 μ.μ. (18.30 ώρα Ελλάδας) έπειτα από μακρά ασθένεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νυν προέδρου Μπόλα Τινούμπου με ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

Ο Μπουχάρι διετέλεσε επίσης στρατιωτικός αρχηγός του κράτους μεταξύ Ιανουαρίου 1984 και Αυγούστου 1985, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί