Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπανγκλαντές: Πολεμικό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε σχολείο - Στους 19 οι νεκροί (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πάνω από 100 τραυματίες, 20 σε κρίσιμη κατάσταση

Συγκλονίζουν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολικό συγκρότημα στο βόρειο τμήμα της Ντάκα τη Δευτέρα (21.07.2025). Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 19 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ αυτών δύο μικρών μαθητών. 

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στο Μπανγκλαντές εδώ και δεκαετίες. O πρώτος απολογισμός της τραγωδίας, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η προσωρινή κυβέρνηση, έκανε λόγο για 16 νεκρούς. Αργότερα, το γραφείο Τύπου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μίλησε για τουλάχιστον 19 νεκρούς από την συντριβή του αεροσκάφους. 

Η πτώση του αεροσκάφους στο σχολικό συγκρότημα Milestone, στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητές ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Περίπου 20 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δρ. Μοχάμαντ Νασίρ Ουντίν, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εγκαυμάτων, όπου νοσηλεύονται πολλοί τραυματίες μετά το δυστύχημα.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν ένα μονοκινητήριο F-7 BGI, κινεζικής κατασκευής, το οποίο είχε απογειωθεί στις 13.06 τοπική ώρα (10.06 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Δείτε βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Τα αίτια της πτώσης δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

Δείτε εικόνες:

Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές

Ο κυβερνήτης του, που ταυτοποιήθηκε ως ο Τουκίρ Ισλάμ Σαγκάρ, σκοτώθηκε, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία, η οποία επιβεβαίωσε πως εκείνος επιχείρησε μάταια να απομακρύνει το αεροσκάφος του από τις κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Ομάδες διάσωσης αναπτύχθηκαν σύντομα στην περιοχή του σχολείου Milestone, απ’ όπου ανέσυραν θύματα από τα συντρίμμια, όπως διαπίστωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

«Στον ουρανό πετούσαν δύο μαχητικά αεροσκάφη, το ένα συνετρίβη εδώ στο τμήμα (του κτιρίου) όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένα μάθημα αγγλικών για μαθητές του δημοτικού», είπε στο AFP ένας μαθητής, ο Σαφιούρ Ραχμάν Σάφι, ηλικίας 18 ετών.

«Πολλοί μικροί μαθητές και καθηγητές τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο 18χρονος, που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου την ώρα του δυστυχήματος.

«Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Νιώσαμε μια δόνηση σαν σεισμό. Και κατόπιν όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες», αφηγήθηκε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης, ο τιμηθείς με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμεντ Γιουνούς, εξέφρασε, με ανάρτησή του στο Χ, «τη βαθιά οδύνη του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία
Μπαίνει τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών, είπε η Νίκη Κεραμέως – Πότε ψηφίζονται στη Βουλή
Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Καταργούνται οι μειώσεις μετά την τριετία