Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Τραμπ: Νέα προθεσμία 10 έως 12 ημερών στη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου

Τραμπ: Νέα προθεσμία 10 έως 12 ημερών στη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Είμαι απογοητευμένος από τον πρόεδρο Πούτιν», είπε ο Αμερικανός ηγέτης

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει την πίεση προς τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοινώνοντας νέα προθεσμία 10 έως 12 ημερών για τη Μόσχα, ώστε να σημειώσει πρόοδο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Τραμπ, ο οποίος πραγματοποιεί διμερείς συναντήσεις στη Σκωτία, δήλωσε νωρίτερα ότι προτίθεται να μειώσει την αρχική διορία των 50 ημερών που είχε θέσει, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την στάση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαι απογοητευμένος από τον πρόεδρο Πούτιν», είπε, μιλώντας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Σταρμερ με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στη Σκωτία. «Θα μειώσω τις 50 ημέρες που του έδωσα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο εβδομάδες ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να επιβάλουν «πολύ σοβαρούς δασμούς» στη Ρωσία σε 50 ημέρες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με επεξηγηματική δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να επιβάλει 100% δασμούς στη Ρωσία και δευτερογενείς κυρώσεις σε κράτη που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο αν δεν υπάρξει ειρήνευση εντός 50 ημερών.

Πηγή: REUTERS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή στη Θεσσαλονίκη - Μέχρι τι ώρα

Κομισιόν: Πρόταση για μπλόκο του Ισραήλ σε ευρωπαϊκά κονδύλια - Λόγω Γάζας