Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Γερμανία: Μόνο ο ένας στους έξι θα έπαιρνε τα όπλα για να υπερασπιστεί τη χώρα του

Γερμανία: Μόνο ο ένας στους έξι θα έπαιρνε τα όπλα για να υπερασπιστεί τη χώρα του
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών της Γερμανίας από την 28η ως την 29η Ιουλίου

Μόλις ο ένας στους έξι Γερμανούς δηλώνει πως είναι διατεθειμένος να πάρει τα όπλα χωρίς δισταγμό για να υπερασπιστεί τη χώρα του σε περίπτωση που εμπλακεί σε ένοπλη σύρραξη, υπέδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

Κατά τη σφυγμομέτρηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε από το γερμανικό ινστιτούτο Forsa για τον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 16% του δείγματος είπε πως θα πήγαινε «οπωσδήποτε» να πολεμήσει, ενώ ακόμη ένα 22% απάντησε πως «πιθανόν» θα το έκανε.

Όμως καθαρή πλειοψηφία, το 59% όσων συμμετείχαν, απάντησε «πιθανόν» ή «οπωσδήποτε» όχι. Μεταξύ των γυναικών του δείγματος, ο δισταγμός αυτός αυξάνεται στο 72%.

Ταυτόχρονα, πάνω από το ένα τέταρτο του δείγματος (το 27%) θεωρεί από πιθανό ως πολύ πιθανό η Γερμανία να υποστεί στρατιωτική επίθεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 59% εξ όσων ερωτήθηκαν θεωρεί εξάλλου πως υπάρχει πιθανότητα η Γερμανία να χρειαστεί να υπερασπίσει άλλο κράτος μέλος του NATO την επόμενη πενταετία.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών της Γερμανίας από την 28η ως την 29η Ιουλίου κι έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ∓ 3%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 29χρονο καταζητούμενο – Για ποια αδικήματα

Θρίλερ στον αέρα: Η στιγμή που πιλότος Boeing 787-8 δίνει σήμα κινδύνου (VIDEO)