Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις απόψε στον Λευκό Οίκο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε και επίσημα πως διέκοψε τις συνομιλίες με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, στο τηλεφώνημα με τον Πούτιν έκανε τις πρώτες συνεννοήσεις για διμερή συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου και του Βολόντιμιρ Ζελένσκι!
Αναλυτικά αναφέρει: Αναλυτικά αναφέρει: Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με διακεκριμένους προσκεκλημένους, τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, της Ουκρανίας, τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, της Γαλλίας, τον Πρόεδρο Αλεξάντερ Στουμπ, της Φινλανδίας, την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, της Ιταλίας, τον Πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, στον Λευκό Οίκο, που κατέληξε σε μια περαιτέρω συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε για τις Εγγυήσεις Ασφαλείας προς την Ουκρανία, οι οποίες θα παρέχονταν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όλοι είναι πολύ χαρούμενοι για τη δυνατότητα ΕΙΡΗΝΗΣ μεταξύ Ρωσίας/Ουκρανίας.
Στο τέλος των συναντήσεων, τηλεφώνησα στον Πρόεδρο Πούτιν και ξεκίνησα τις διευθετήσεις για μια συνάντηση, σε τοποθεσία που θα καθοριστεί, μεταξύ του Προέδρου Πούτιν και του Προέδρου Ζελένσκι. Μετά τη συνάντηση αυτή, θα έχουμε μια τριμερή, η οποία θα περιλαμβάνει τους δύο Προέδρους, καθώς και εμένα. Και πάλι, αυτό ήταν ένα πολύ καλό, πρώιμο βήμα για έναν πόλεμο που συνεχίζεται σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Ο Αντιπρόεδρος JD Vance, ο Υπουργός Εξωτερικών Marco Rubio και ο Ειδικός Απεσταλμένος Steve Witkoff, συντονίζονται με τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το ζήτημα!
Ο Τραμπ πιάστηκε από ανοιχτό μικρόφωνο να λέει ότι ο Πούτιν «θέλει να κάνει μια συμφωνία για μένα». Λίγο νωρίτερα, πριν οι Ευρωπαίοι ηγέτες καθίσουν με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, ένα ανοιχτό μικρόφωνο έπιασε μια συζήτηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ και του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. «Νομίζω ότι θέλει να κάνει μια συμφωνία. Νομίζω ότι θέλει να κάνει μια συμφωνία για μένα. Το καταλαβαίνεις; Όσο τρελό και αν ακούγεται», λέει ο Τραμπ στον Μακρόν, φαινομενικά αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
