Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαδούρο: «Δαιμονική μάγισσα» η Ματσάδο, που έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Χρησιμοποιώντας έκφραση που αναφέρεται σε πνεύμα εκδίκησης, δεισιδαιμονία και θρύλο στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε χθες Κυριακή «δαιμονική μάγισσα» την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο, που έλαβε μόλις δυο ημέρες νωρίτερα βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Το βραβείο δόθηκε στην κ. Ματσάδο για τον «ακούραστο» αγώνα της για τη «δημοκρατία» στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου η αντιπολίτευση διεκδίκησε τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ανακηρύχτηκε επίσημα νικητής ο κ. Μαδούρο.

«Το 90% του πληθυσμού απορρίπτει τη δαιμονική μάγισσα σαγιόνα», είπε ο πρόεδρος Μαδούρο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χρησιμοποιώντας έκφραση που αναφέρεται σε πνεύμα εκδίκησης, δεισιδαιμονία και θρύλο στη Βενεζουέλα, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην αντίπαλό του, ούτε στο βραβείο που της δόθηκε. Μέλη της κυβέρνησης του κ. Μαδούρο αναφέρονται συχνά στην κ. Ματσάδο με αυτόν τον τρόπο.

«Θέλουμε ειρήνη και θα την έχουμε, αλλά ειρήνη με ελευθερία και εθνική κυριαρχία», είπε ακόμη ο Νικολάς Μαδούρο, καθώς οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα αρμάδα πολεμικών πλοίων και στρατιωτικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας στην Καραϊβική, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που έχουν στόχο, κατ’ αυτές, την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών από τη Βενεζουέλα - η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της χώρας αυτής «επικεφαλής» καρτέλ, η ύπαρξη του οποίου ωστόσο είναι αμφισβητούμενη.

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο υποστηρίζει τους ελιγμούς της Ουάσιγκτον. Αφιέρωσε το βραβείο Νόμπελ «στον λαό της Βενεζουέλας που υποφέρει» και «στον πρόεδρο (των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ», που ήταν γνωστό πως επιθυμούσε να λάβει εκείνος το Νόμπελ Ειρήνης, αφού όπως λέει έβαλε τέλος σε διάφορους πολέμους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»