Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπήκαν στη Γάζα τα πρώτα από τα 38 λεωφορεία με Παλαιστίνιους κρατουμένους

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πολλά λεωφορεία αναχώρησαν σήμερα από τη φυλακή του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Τα πρώτα από τα 38 λεωφορεία που μεταφέρουν Παλαιστίνιους κρατουμένους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από το Ισραήλ εισήλθαν στο έδαφος της Γάζας, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που μετέχει στην επιχείρηση.

Πολλά λεωφορεία αναχώρησαν σήμερα από τη φυλακή του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ένα από τα δύο σωφρονιστικά ιδρύματα από τα οποία αναμένεται να απελευθερωθούν Παλαιστίνιοι που κρατούνται από το Ισραήλ στο πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς, δήλωσε παράλληλα δημοσιογράφος του AFP, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το Reuters μετέδωσε επίσης επικαλούμενο αξιωματούχο που μετέχει στην επιχείρηση ότι το Ισραήλ θα απελάσει 154 απελευθερωθέντες Παλαιστίνιους κρατούμενους εκτός του Ισραήλ και των παλαιστινιακών εδαφών.

Οι ισραηλινές σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι συγκέντρωσαν σε δύο φυλακές, η μία εκ των οποίων είναι αυτή του Όφερ, τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που θα απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς στη Γάζα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα