Σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία προχώρησε η Κύπρος, βάζοντας στους φωτεινούς σηματοδότες και γυναικείες φιγούρες προωθώντας την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα.
Σταδιακά, ο «Γρηγόρης» και ο «Σταμάτης» αντικαθίστανται με γυναικείες φιγούρες στα φανάρια διάβασης πεζών.
Η πρώτη αλλαγή έγινε σήμερα στα φανάρια της διάβασης πεζών στη λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία. Ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε ότι είναι μια μικρή αλλαγή με μεγάλα μηνύματα.
Από πλευράς της, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Τζόζη Χριστοδούλου, ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την υλοποίηση μιας ακόμα δράσης της Εθνικής Στρατηγικής για οριζόντια προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης και ο Σταμάτης θα αντικατασταθούν σε άλλες έξι διαβάσεις πεζών.
Πηγή: ethnos.gr
Φωτογραφία: PIK
- Αγγελούδης για απελευθέρωση Θεσσαλονίκης: Γενναία μέρα η 30η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ)
- Θεσσαλονίκη: Λουκέτο σε 120 καταστήματα σε 3 δρόμους – «Νομίζουν γίναμε Μανχάταν»
- Θεσσαλονίκη: Σε ποιον οργανισμό απονέμεται το Βραβείο Αυτοκράτειρα Θεοφανώ
