Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βοσνία: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας - Έντεκα νεκροί και 30 τραυματίες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στον όροφο που ξέσπασε η πυρκαγιά φιλοξενούνταν κυρίως κατάκοιτοι και ασθενείς

Ένδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από τριάντα τραυματίσθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε οίκο ευγηρίας της πόλης Τούζλα στη βορειοανατολική Βοσνία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, (...) 11 άνθρωποι είναι νεκροί και 30 νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τούζλα», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 10 νεκρούς και 20 τραυματίες. Πέντε πυροσβέστες και τρεις αστυνομικοί περιλαμβάνονται στους τραυματίες.

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια της πυρκαγιάς, δήλωσε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ο Αντμίρ Αρναούτοβιτς, προσθέτοντας ότι «η διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ γύρω στις 21:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στον έβδομο όροφο του κτιρίου, μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Τούζλα, όπου φιλοξενούνταν κυρίως κατάκοιτοι και ασθενείς. Τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μία ώρα αργότερα.

«Πήγαινα να κοιμηθώ όταν άκουσα τριξίματα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό BHRT η Ρούζα Κάγιτς, μια ένοικος του οίκου ευγηρίας.

«Μένω στον τρίτο όροφο (του οίκου ευγηρίας)... Κοίταξα από το παράθυρο και είδα να πέφτουν από ψηλά φλεγόμενα αντικείμενα. Έτρεξα στο διάδρομο. Στους επάνω ορόφους είναι άνθρωποι κατάκοιτοι», πρόσθεσε η γυναίκα αυτή, η οποία βρισκόταν ακόμα φανερά σε σοκ.

Ο ασκών χρέη προέδρου της τριμερούς προεδρίας της χώρας, ο Ζέλικο Κόμσιτς, υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε σύντομη ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός της κροατομουσουλμανικής οντότητας, μιας από τις δύο που αποτελούν τη Βοσνία, ο Νέρμιν Νίκσιτς, χαρακτήρισε την πυρκαγιά «καταστροφή».

Η κυβέρνηση της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα (Σερβική Δημοκρατία), της άλλης οντότητας της Βοσνίας, προσέφερε βοήθεια στην Τούζλα.

«Αισθανόμαστε τον πόνο και είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε», έγραψε στο X ο Σάβο Μίνιτς, ο πρωθυπουργός της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν