Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Cop30: Φωτιά σε χώρο που πραγματοποιείται η Δίασκεψη για το Κλίμα - Δείτε βίντεο

Cop30: Φωτιά σε χώρο που πραγματοποιείται η Δίασκεψη για το Κλίμα - Δείτε βίντεο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά

Συναγερμό σήμανε στη Μπλε Ζώνη του κτιρίου όπου πραγματοποιούνται οι διασκέψεις της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα, Cop30, στο Μπελέμ της Βραζιλίας όταν ξέσπασε φωτιά.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media απεικονίζουν φλόγες να υψώνονται από ένα κιόσκι καθώς το προσωπικό ασφαλείας καλεί τον κόσμο να εκκενώσει το σημείο.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Fire inside COP30 venue in Belem Brazil . Building being evacuated <a href="https://t.co/O5zGJGCyuN">pic.twitter.com/O5zGJGCyuN</a></p>&mdash; Catherine Ellis (@Cat_lucy1) <a href="https://twitter.com/Cat_lucy1/status/1991554760185639304?ref_src=twsrc%5Etfw">November 20, 2025</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι προκάλεσε τη φωτιά, ωστόσo πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έθεσαν υπό έλεγχο. Προληπτικά διακόπηκε το ρεύμα στα κτίρια και αναβλήθηκαν κάποιες συζητήσεις.

Οι Αρχές ενέφεραν πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την φωτιά και πως όλοι οι παραβρισκόμενοι εκκένωσαν το σημείο με ασφάλεια. Το κτίριο έχει υποστεί κάποιες ζημιές, και θα χρειαστούν αρκετές ώρες πριν επιτραπεί στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη να επιστρέψουν.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/COP30?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#COP30</a> is on fire <a href="https://t.co/VWAIhjVrqm">pic.twitter.com/VWAIhjVrqm</a></p>&mdash; Mike Szabo / @szabotage.bsky.social (@MikeSzaboCP) <a href="https://twitter.com/MikeSzaboCP/status/1991556930314375357?ref_src=twsrc%5Etfw">November 20, 2025</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

«Η τραγική πυρκαγιά στην COP30, η οποία εκτροχίασε τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, την Ολομέλεια του Λαού, και εμπόδισε τις διαπραγματεύσεις, είναι δυστυχώς μια ισχυρή μεταφορά», δήλωσε ο ακτιβιστής με έδρα τις ΗΠΑ, Jes Vesconte, μιλώντας στον Guardian.

«Καθώς οι καπιταλιστικές εταιρείες ορυκτών καυσίμων, οι ιμπεριαλιστικές χώρες και οι στρατιωτικές δυνάμεις μπλοκάρουν τις συνομιλίες εδώ (ή ερήμην στην περίπτωση των ΗΠΑ) - βάζουν τα κέρδη πάνω από τον πλανήτη και τους ανθρώπους, κερδοσκοπούν από την οικοκτονία, τη γενοκτονία και τους αμέτρητους θανάτους, εις βάρος κάθε ζωής στη Γη, και ρίχνουν λάδι στη φωτιά του φλεγόμενου πλανήτη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Η ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού για το επεισόδιο στο Αγαθονήσι

Χωρίς ρεύμα αύριο πέντε περιοχές στη Θεσσαλονίκη - Για ποιες ώρες
reyma